Åh nej! Nu skal det garn vikles ud!

28 april 2021
Anders Lundtang Hansen

De fleste af os har nok oplevet det med, at man har erhvervet sig noget garn, man skulle hækle med for eksempel, og så har man købt det eller fået det tilsendt, hvor det var pænt pakket sammen for en.

Der kunne være en lille holder omkring den i form af en banderole, som holdt garnet sammen, eller en anden art af sådan en holder.

Man kan så også se, at garnet er pakket sammen på en måde, så man let kan bruge det direkte, uden det er filtret sammen, hvorfor man også sørger for at holde det på den her måde, mens man bruger det, og indtil man lægger det væk.

Om en maskine i sin tid har foldet garnet sammen for en til start, eller et menneske gjorde det, så var det i hvert fald en smart måde at gøre det på.

Man forsøger selv at aflure den metode, og nogle gange mener man, at man har den, og andre gange er det forgæves.

Nu skal garnet finde sin form igen

Men så sker der det, at ens kat får fat i garnet og leger med det, eller nogle små børn begynder at efterligne forældrene og bedsteforældrene og hækle selv med garn, så det bliver helt filtret sammen.

Måske får man selv sparket til ens garnkurv, hvor garnet ligger i.

Så nu kan det være viklet ind i sig selv og måske andre garnnøgler, som man kalder dem.

Er man heldig, så er garnet ikke alt for filtret sammen i sig selv og andet garn, så man nogenlunde kan finde starten og slutningen på det respektive garn og vikle det ud på en forståelig måde, så man kan bruge det igen.

Men hvis det er helt umuligt at have med at gøre at filtre det ud, så må man måske købe noget helt nyt garn og smide det gamle ud, for så dyrt er garn heller ikke.