Alletiders duft af hjemmebag

14 januar 2019
Søren Black
Alletiders duft af hjemmebag

Opskrifter der giver en himmelsk duft

Der er næppe noget som kanelsnegle, der kan fylde dit hjem med en himmelsk duft af hjemmebag. For duften af kanel er noget, de fleste voksne kan genkende fra deres barndom. En glædens duft der vidner om, at noget lækkert er på vej ud af ovnen. De små lækre kager er nemlig en skøn mundfuld, der helt sikkert kan skabe glæde hos alle i din familie. Ikke mindst hos børnene der med fordel selv kan være med til at bage dem.

Snegle eller bullar

Kanelsneglen har overlevet en massiv konkurrence fra andre typer kager som æblekager, muffins og de hypede cupcakes. Dette gælder også hos vort broderfolk ovre i Sverige, hvor disse kager også er særdeles eftertragtet. Her kaldes de kanelbullar, og de er blevet så populære hos svenskerne, at de hvert år fejrer kanelbullens dag den 4. oktober. Den store forskel på svenske kanelbullar og danske kanelsnegle ligger i, hvad du kommer oven på kagerne. Svenskerne putter nemlig perlesukker på deres kanelbullar, mens vi herhjemme normalt bruger glasur til at pynte vores snegle. Er du i tvivl om hvilke type snegle, du er mest til, kan du jo prøve at bage kagerne fra både Danmark og Sverige. I Alletiders Kogebog finder du mange gode opskrifter, der guider dig igennem det skønne hjemmebag som snegle eller bullar er et udtryk for.

Opskrifter der samler familien

Selvom de fleste nok er enige om, at kanelsnegle består af smør og så selvfølgelig kanel, så afviger opskrifterne på kagerne alligevel en del. Hos Alletiders Opskrifter finder du for eksempel opskrifter på kanelsnegle med chokolade, kanelsnegle på cremebund og kanelsnegle med svesker og æbler. Og så selvfølgelig også en opskrift på de gode gammeldags kanelsnegle. Men der findes også snegleopskrifter, der tager hensyn til, at dine gæster kan have helbredsproblemer. Du kan både finde en opskrift på kanelsnegle for diabetikere, og det er også muligt at finde hjælp til at bage glutenfri kanelsnegle. Dermed kan du bage kanelsnegle, der samler hele familien.

Flere nyheder