En helt særlig ting at få gjort ved ens dør

27 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Man gør det egentlig ikke så meget mere, men det var meget populært i gamle dage, specielt når man havde at gøre med en dør, hvor man skulle skrive en profession på; så derfor så man det mere i det professionelle liv, end det forekom i privaten.

Man skrev nemlig ikke bare professionen på, men man malede den, og det var decideret en maler, der stod med en lille pensel og en bøtte maling og helt sirligt malede navn, profession og andet på døren, og det var tit på glasdelen, der var materet.

Der kunne også blive malet lidt ornamentering til, så man kunne se, at det var en person af betydning, der holdt til her, når man havde råd til at få malet så meget; og så signalerede man også, at man agtede at befinde sig her længe.

Men det er måske også årsagen til, at man ikke ser den slags gjort så meget mere.

dør

Der bliver stadig malet på dørene

I en periode stoppede man helt med at gøre det, fordi det var for gammeldags, men der er nogle steder, hvor man har indført det igen, fordi det er blevet retro, og man hylder de gamle tider.

Men det er en relativt dyr ting at gøre, når man ser på, hvordan man ellers kan anføre, hvem der holder til på den anden side af døren.

Det kan være en dør fra https://klarwindows.co.uk/external-doors/french-doors , man maler på.

Men det er også omstændigt at ændre det til, da man som regel skal skrabe den gamle maling af og male på ny.

Så er det bare nemmere at udskifte et skilt eller lignende, og siden folk efterhånden skifter arbejde og profession, som de skifter underbukser, så kan det bare ikke svare sig at male navne med videre på dørene, for det skal bare udskiftes hurtigt igen.