Franske døre med låse til

21 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Der er nogle døre derhjemme, som der mest af alt deler rum op, og når der ikke er tale om deling af private værelser, men mere mellemgange mellem husets fælles rum, så er det oftest en dør, som der står åben det meste af tiden.

Faktisk kan man ikke huske, hvornår man sidst havde den lukket, og det meste af tiden står den egentlig åben med en dørstopper, så den ikke blæser i med et smæld, hvis der skulle komme gennemtræk.

Man begynder næste at frygte, at den ruster fast i hængslerne, og man har da også overvejet at sløjfe den væg, der deler rummene op, men samtidig er det nogle gange rart, at man kan dele selskaber op, og så er det charmen ved huset, at man har den her oprindelige dør.

Men i mange tilfælde vil man gerne kunne lukke og låse en dør, og hvis man har indsat nogle franske døre eller bare en enkelt af slagsen, så vil man jo helst gerne kunne låse den.

franske døre

Der bør følge en lås med til den franske dør

Nogle gange kan man dog ikke forvente, at der følger en lås med til den slags døre, så man skal bestemme sig for ved siden af, hvad det er for en lås, som man vil have indsat.

Som sagt kan det jo være, man ville bruge sådan en dør som opdeling mellem rum, og så begynder den ikke kunne låses, men bare lukkes i og åbnes – så er låsen måske mere til “pynt”, hvor man ikke bruger den så tit.

Men skal den eller de døre bruges til at fungere som indgang til private værelser, eller skal det endda være en dør, som der går til udendørsarealet, så bør man jo have en lås i.

Der er mange låse at vælge mellem, så det handler om at finde den rette.