Gør arbejdet nemmere med en plæneklipper

31 januar 2021
Silje Hansen

Hvis du ønsker at have en flot og velholdt græsplæne, kræver det både tid og hårdt arbejde. De fleste sætter en ære i at have en pæn og grøn have, da det er noget man kan nyde godt af hele året rundt. Det er dog ikke let at sikre sig et veltrimmet og sundt græsareal. Derfor er det vigtigt at du ved, hvornår dit græs skal klippes, og at du ikke klipper det for kort. Det kan resultere i at du beskadiger græsrødderne, og det vil kunne ses, da der danner sig gule pletter på græsplænen.

For at sikre dig et godt resultat, og for at gøre arbejdet lettere for dig selv, kan du med fordel investere i en plæneklipper. Det kan dog være uigennemskueligt at navigere rundt i markedet for plæneklippere. Der er mange modeller og varianter at vælge mellem. Derfor forsøger vi at hjælpe dig lidt på vej til, at du kan have et bedre udgangspunkt at træffe din beslutning ud fra. 

Hvilken plæneklipper skal du vælge? 

Der er i dag mange forskellige plæneklippere på markedet. Det betyder også, at du kan vælge en løsning som er skræddersyet til det behov du har. 

Hvis du f.eks. har en lille forhave eller et lille græsareal mellem 0-75 m2, kan vi anbefale, at du vælger en manuel plæneklipper. Det vil sige en variant uden en motor, da det kan virke for voldsomt. 

Hvis du f.eks. har et græsareal på 300-1000 m2, kan du overveje om en mellemstor plæneklipper med motor eller batteri er det rette valg for dig. Her gør du arbejdet lettere for dig selv, og især hvis du vælger en variant med beholder på. Dermed skal du ikke samle græsset op efter det er klippet. 

Du kan også vælge en stor plæneklipper som en slags havetraktor, hvis du har et større græsareal. 

Find den bedste plæneklipper på markedet

Hvis du er på jagt efter den bedste plæneklipper til dit behov, kan du læse om dine muligheder her hos https://husblog.dk/top-5-guide-til-de-mest-populaere-plaeneklippere/.