Hvad er en entreprenør?

16 april 2020
Camilla Skøtt
Hvad er en entreprenør?

Entreprenøren er typisk kendt fra bygge- og anlægsbranchen, hvor entreprenørvirksomheder udfører et forudaftalt stykke arbejde – en såkaldt entreprise – men hvilke opgaver løser de egentlig?

Hvad er en entreprenør helt præcist, og hvad er det for en type opgaver, entreprenørvirksomheder løser? Vi har talt med en entreprenør i Hobro for at skabe et overblik – og vi deler naturligvis svarene med dig lige her.

Først og fremmest er det værd at nævne, at det ikke er sådan lige til at definere en entreprenørs arbejde. Det spænder nemlig vidt. Fra vognmandskørsel over kloakarbejde til anlægsarbejde og snerydning.

Mange former for arbejde

Som nævnt udfører en entreprenør mange forskellige slags opgaver. I Hobro handler det primært om: byggemodning, anlægsarbejde, kloakarbejde og snerydning.

Byggemodning betyder, at entreprenøren sørger for, at din byggegrund bliver klargjort. Der skal blandt andet være kloakeret, ligesom der skal være fremført vand og el. 

Anlægsarbejde omfatter flere forskellige former for anlæg både hos private, erhverv og kommuner. Det kan være belægningsarbejde og asfaltsarbejde, men det kan også være anlæg af indkørsel eller parkeringspladser.

Kloakarbejde er en opgave, der altid bør udføres af professionelle fagfolk, og her kan du med fordel kigge efter en entreprenør med mange års erfaring. I Hobro udføres blandt andet kloakseparering og kloakering af nedsivningsanlæg.

Snerydning er primært en bestillingsopgave, der lægges af kommuner, men det kan også være en grundejerforening, der ønsker at holde villavejene ryddet for sne eller en virksomhed, der gerne vil holde parkeringsarealerne snefri.

Vælg entreprenør med omhu

Når du skal vælge en entreprenør til en given opgave, kan du med fordel indhente flere forskellige tilbud, så du har noget at sammenligne med. Derefter er det først og fremmest et spørgsmål om tillid og mavefornemmelse – hvem har du umiddelbart mest lyst til at hyre, hvor er der bedst sammenhæng mellem pris og kvalitet og hvilken virksomhed får bedst anmeldelser fra tidligere kunder?

Flere nyheder