Hvilke problemer kan en børnepsykolog hjælpe med?

07 august 2020
Lykke Holzmann Søby

Dit barn kan muligvis have brug for at se en børnepsykolog for at få hjælp til med at lære adfærd, følelser eller forbedre han eller hendes mentale sundhed.

Hvis du overvejer at finde en børnepsykolog til dit barn, er det godt at spørge indtil de behandlingsformer psykologen muligvis bruger.

Hvis dit barn skal til en psykolog, kan du starte med at lave en liste over spørgsmål du måtte have til psykologen.

Psykologer arbejder på mange forskellige områder. De fleste psykologer arbejder direkte med mennesker, når de er urolige eller urolige – for eksempel når nogen har angst eller depression eller oplever stress. De arbejder også med mennesker, der gennemgår udfordringer i livet, som forældre- eller forholdsproblemer. Psykologer kan hjælpe folk med at finde bedre måder at klare eller styre dele af deres liv.

Psykologer hjælper også mennesker med at forbedre præstation, sundhed og læring. De arbejder undertiden inden for forskning, træning og uddannelse.

Psykologer arbejder med at ændre tanker, adfærd og følelser ved hjælp af forskellige terapier og tilgange. De ordinerer ikke medicin for at hjælpe folk med at føle sig bedre.

Hvis dit barn har sundhedsmæssige, udviklingsmæssige eller andre problemer, kan en børnepsykolog hjælpe dig med at forstå dit barns tilstand og behandling. Med støtte og ekspertise fra en børnepsykolog, kan du hjælpe dit barn med at trives.

Hvorfor kan dit barn få brug for en psykolog

En børnepsykolog kan give rådgivning om livets problemer, inklusive sorg, traumer, som forældrenes skilsmisse.

De kan lave uddannelsesmæssige og udviklingsmæssige vurderinger, og hjælpe børn med indlæringsvanskeligheder, som ADHD og vanskelig adfærd eller sociale færdigheder

De kan hjælpe med at håndtere mentale helbredsproblemer som depression i børn, teenagedepression, angst og stress hos børn og unge.

HVis du tror at dit barn har brug for at se en børnepsykolog er det godt at starte hos din læge, hvis du er bekymret for dit barns sundhed eller udvikling. Din praktiserende læge kan hjælpe dig med at beslutte om det er det rigtige valg og hjælpe dig med at finde en børnepsykolog i århus, der passer til dit barn.

 

Flere nyheder