Hvornår bør du skifte dine vinduer?

04 marts 2020
Camilla Skøtt
Hvornår bør du skifte dine vinduer?

Er det en god idé at skifte dine vinduer, og kan det overhovedet betale sig? Det er svært at svare på, men vi tager alligevel et kig på spørgsmålet – måske trænger dine vinduer til en udskiftning.

Vi har kigget lidt nærmere på vinduesudskiftning i Randers for at finde ud af, hvornår det kan betale sig at sætte ind, og hvornår pengene er givet bedre ud på noget andet.

Grundlæggende kan man sige, at det bedst kan betale sig at skifte vinduer, hvis du har et ældre hus. Ganske enkelt fordi tilbagebetalingstiden bliver for lang, hvis huset er af nyere udgave. Det betyder, at hvis dit hus er bygget indenfor de sidste 25 år, så er tilbagebetalingstiden så lang, at det rent økonomisk ikke giver mening at kaste sig over en udskiftning.

Men økonomi er ikke alt, og der følger andre fordele med udskiftningen, som du også skal overveje: mindre træk og mindre kulde, ligesom arkitekturen kan spille en rolle.

Kan du selv skifte vinduer?

Er du ferm på fingrene, og har du mod på et omstændeligt projekt, kan du sagtens selv skifte vinduerne i dit hus. Men det kræver tid og en smule viden.

Kort sagt kan man sige, at selve det at sætte et nyt vindue i ikke kræver det store, og ofte følger der gode anvisninger med fra leverandørens side. Når det er sagt, kan der opstå andre problemer, som du skal være klar til at håndtere. Der kan blandt andet komme løse mursten og revner over vinduerne, som skal repareres.

Har du ikke mod på at klare udskiftningen selv, skal du have en tømrer på banen. For en professionel er det et ukompliceret stykke arbejde, og derfor bør det være muligt at få et tilbud, der holder. Vælger du denne løsning, så husk, at det kan betale sig at indhente minimum tre forskellige tilbud, så du har noget at sammenligne med.

Flere nyheder