Modtag gratis alkoholbehandling

18 maj 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

De fleste sociale sammenhænge i Danmark kræver ifølge vores kultur, at der bliver drukket alkohol, hvilke kan medføre et alkoholforbrug, der er alt for stort – om ikke et reelt misbrug. Det er det muligt at få hjælp til at komme fri af og det er ganske gratis, da et misbrug anset som en sygdom, på lige fod med alle andre sygdomme.

Det betyder også, at du på lige for at besøge din normale læse, skal opgive dit cpr. nr. Det er fordi en betaling skal knyttes til et cpr. nr. af juridiske årsager. Du kan læse mere om alkoholbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

alkoholbehandling

Tre step behandling

En alkoholbehandling består grundlæggende at tre overordnede behandlinger. Den første er den fysiske afgiftning. Er dit alkoholforbrug voldsomt kan det være nødvendigt at blive indlagt, men ellers kan det være nok at komme i døgnbehandling. Typisk vil man modtaget tilbudet om antabus. 

Antabus kan ikke stå alene, hvilke man har fundet ud af. Der skal arbejdes med de bagvedliggende årsager til misbruget. De årsager skal der arbejdes med og du vil få hjælp til at få nye værktøjer, til hvordan du kan forholde dig til at løse dine problemer og udfordringer, uden at skulle ty til hjælp i alkohol. 

Den tredje del finder sted, når den reelle behandling er slut og dagligdagen uden alkohol bliver til hverdag. Mange vender tilbage til gamle vaner af ren og skær ensomhed og kedsomhed, fordi alle deres venner også har et misbrug. Derfor skal der være noget der skal sættes i sted for de mange timer, der er brugt på misbruget. Det kan være alt fra nye fritidsinteresser, til at få kontakt til gamle venner og familien.

Det kan også være at få fundet et arbejde eller søgt pension. Uanset, så er støtten efterfølgende en vigtig del af en alkoholbehandling.