Ny emalje til dit slidte badekar

10 maj 2020
Astrid Pedersen

Er du glad for at have et badekar i dit badeværelse, men ked af de grimme gule plamager samt skrammer i badekarrets indvendige emalje? Så er der hjælp at hente fra professionelt hold. Lidt overfladiske småskader og misfarvninger af badekarrets emalje behøver nemlig langt fra at betyde at badekarret er modent til udskiftning. Karret kan nemlig sagtens repareres – det kræver blot en ny emalje. Og så er du klar til at kunne tage lange varme karbade igen.

Hvorfor skal jeg lade mit badekar emaljere?

Det er ikke uden omkostninger at skille sig af med sit badekar. Er der tale om et indbygget badekar, skal hele soklen omkring selve karret først brydes ned. Dernæst skal karret bortskaffes, hvilket godt kan gå hen og blive en omstændelig affære. Især hvis du bor i etage ejendom uden elevator, eller ikke har adgang til en kassevogn eller en bil med anhænger træk. Indkøb af nyt badekar er heller ikke nogen gratis omgang, lige som genopbygning af soklen også kan risikere at koste en del.

I stedet kan du kontakte en dygtig håndværker med specialisering inden for emalje reparation. For en professionel badekarsmaler tager det sjældent meget mere end et par timer at få dit gamle badekar til at stå som nyt. Først vil karret blive renset op og slebet indvendig, således at det er klar til at modtage den nye emalje. Denne består af en blanding af uretan og akryl, og vil blive påført på samme måde som når du får din bil sprøjte lakeret hos en autolakerer. Her efter skal emaljen have lov til at tørre og hærde op. Efter cirka et døgns tid vil emaljen være tilstrækkelig hård til at du atter kan benytte dit badekar som ramme om din hyggelige hjemmespa.

Du kan læse mere om emalje reparation på ny-emalje.dk

Flere nyheder