Opsætning af robotplæneklipper – sådan gør du

22 februar 2021
Anne-Mette Hansen

Overvejer du at investere i en robotplæneklipper? Måske har du allerede købt én, som du skal i gang med at have sat op? Det vigtigste i din opsætning er faktisk at få gravet et kabel ned i jorden. Dette gør, at robotplæneklipperen ved, hvor den skal køre henne – og at du kan indstille den til at køre en bestemt rute i haven.

Men hvordan gør du? Hvor dybt skal kablet graves ned? Er der faldgruber, du skal undgå? Læs med i denne guide og bliv klogere på opsætning af robotplæneklipper.

Sådan graver du kabel ned til din robotplæneklipperen

Kablet skal graves ned i kanten af din have. Det vil sige langs alle bede og langs huset. I kanten af alt græs, der skal slås. Det kan virke som et større arbejde, men det giver dig det mest optimale resultat. 

Efter kablet er gravet ned, skal du også have placeret ladestationen korrekt. Den skal stå et sted, hvor den kan tilsluttes strøm uden besvær.

Herefter følger der endnu mere opsætning i at konfigurere plæneklipperen til at køre de rigtige steder og på de rigtige tidspunkter i løbet af ugen og om dagen. 

Sådan opsætter du robotplæneklipperen

Selve opsætningen af plæneklipperen afhænger af, hvilken model du har købt. Det kan dog virke svært og uoverskueligt at sætte den korrekt op. Hvis du ikke har prøvet det før, kan det let drille dig. 

Men heldigvis kan du faktisk hyre et firma til at gøre det for dig. Der findes flere firmaer, der har erfaring i at opsætte alle slags mærker og modeller af robotplæneklippere. 

Så hvis du ikke gider alt arbejdet med at sætte den op, giver det god mening at betale dig fra det. På den måde er du også sikker på, at det bliver gjort korrekt og at maskinen kører som du vil have den til det.