Sådan planlægger du en begravelse

11 marts 2022
Steffen Hansen

advertorial

Hvis du har mistet en du har kært, så er det vigtigt at få sagt farvel på en ordentlig måde. Dette kan du gøre med en begravelse. Hvis du er pårørende, så er det højst sandsynligt dig, eller en anden pårørende, der skal stå for at afholde begravelsen. Der skal derfor planlægges nogle ting, så vedkommendes nærmeste kan få sagt ordentligt farvel en sidste gang.

Hvis du vil vide, hvad du skal have planlagt i forhold til begravelsen, så giver vi dig tre bud på, hvad du skal overveje. Hvis du vil vide mere, så kan du læse med herunder. 

bedemand

Hvor skal vedkommende begraves?

Først og fremmest skal du finde ud af, hvor vedkommende skal begraves henne. Hvis vedkommende var en del af folkekirken, så kan de blive begravet her. Det kommer også an på, om vedkommende skal begraves i en kiste, eller om de skal brændes. Det kan også være at vedkommende havde et ønske om, at blive spredt ud over havet. 

Ønsker til begravelsen

Hvis vedkommende havde nogle ønsker til begravelsen, så skal du også medtænke disse. Det kan være, at vedkommende havde nogle specielle ønsker til sange, der skal synges til begravelsen eller måske nogle ønsker til, hvordan de vil begraves. Her kan du tage fat i en bedemand, der kan hjælpe dig med at få disse ønsker opfyldt. 

Hvis du vil finde en bedemand, så kan du blandt andet søge efter en på nettet. Hvis begravelsen for eksempel skal foregå i Broager, så kan du prøve at søge på Bedemand i Broager.

Gravøl

Du skal også beslutte dig for, om de pårørende skal samles efter begravelsen til gravøl. Her bliver der som regel serveret kaffe, øl og lidt at spise. Det er selvfølgelig op til dig, hvor meget der skal gøre ud af det, men det kan være en god måde, at få snakket om vedkommende sammen en sidste gang.