Udnyt pladsen i haven med højbede

20 august 2021
Lotte Hindsberg

Højbede er en genial opfindelse. De kommer i alle former og størrelser og kan bruges både i store og små haver. De fleste haveelskere ved også at man som regel bruger vinteren på at planlægge næste års have og det kan nemt betyde at den skal se helt anderledes ud. Det gør mobile højbed muligt, da man kan flytte rundt på dem, så det passer til årets projekter.

Det kan også være, at man ikke har så meget tid og derfor ikke vil gøre så meget ved haven som tidligere, men stadig gerne vil have en pæn have. Det kan løses ved at man køber planter og sætter. Du kan se mange forskellige højbede her https://www.lyngeshop.dk/hoejbede.

Lav hyggekroge i haven med højbede

Noget som især mobile højbede kan bruges til er afskærmning og lave hyggekroge, rundt omkring i haven. Du kan gro noget i højbedene som kan vokse op af og dermed give skygge. Hvis det viser sig at krogen ligger forkert kan du nemt flytte den. Det kan også være, at du i stedet vælger at lave en til et andet sted i haven. Måske et sted, hvor solen kommer på et andet sted i løbet af dagen. 

Når du skal stille dine højbede et sted i haven eller hvis du har valgt at bygge nogle, der står et fast sted i haven, er det vigtigt at du husker at der skal være plads nok til at komme rundt med en græsslåmaskine eller en trillebør. Hvis højbedene er små og mobile, er det selvfølgelig muligt at flytte dem, så man kan få slået græs eller fjernet ukrudt.

Højbede kan også bruges til at dække plantesække til, som nok er praktiske, men ikke særlig kønne at have liggende fremme. Det samme gør sig gældende med de hvide flamingokasser, man ofte bruger til at dyrke tomater i.